dimarts, 31 de maig del 2011

Mirem el cel

“Mirem el cel” és un projecte dinàmic i engrescador que vol utilitzar l’astronomia com a eix transversal per treballar les diferents àrees educatives. L’astronomia forma part de tots nosaltres: qui no ha quedat mai embadalit davant un cel estrellat, o bé mirant la lluna plena?
La proposta que us presentem esta formada per un seguit d’activitats de les diferents àrees, de les quals en desenvolupem dues de manera completa.  A partir de les eines que farem servir durant el projecte, cada alumne podrà anar incrementant el seu coneixement, fora de l’aula, d’aquells aspectes que li interessin més. Afortunadament, l'observació del cel és d'allò més accessible!
Pensem que totes les activitats del projecte es poden adaptar tenint en compte el context escolar, de la mateixa manera que se’n poden suprimir les que no es considerin apropiades o viables.
Per què l’astronomia? Perquè el seus coneixements es poden extrapolar a la vida quotidiana (com les figures del zodíac) a més de ser funcionals (com orientar-nos de nit sense brúixola i mapa).
Animeu-vos a fer aquest viatge estel·lar!

Maria Alabau, Gemma Barrera, Núria Buscarons i Carla Juvanteny. Grup C1.
Grau en Mestre d’Educació Primària. Facultat d’Educació i Psicologia. Universitat de Girona. Curs 2010-11

EL NOSTRE PROJECTE

Activitats desenvolupades:
Activitat 2: Mitologia
Activitat 5: Para les orelles i endevina!

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada